Wat je nog niet wist over de kameel!

5 Juni, 2014 14:08

Dat een kameel twee grote kenmerkende bulten op zijn rug heeft wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat een kameel wel 100 liter water kan drinken in 10 minuten? De kameel moet dan alleen wel heel erg dorst hebben maar kamelen kunnen dan ook weken zonder drinken. Hier lees je alles over de kameel, zodat je een ware kameelkenner wordt.

Gemaakt voor de woestijn

Een kameel is een echt woestijndier. Zijn lichaam is dan ook helemaal aangepast om te kunnen overleven onder de barre omstandigheden van de woestijn. Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat de neus van een kameel niet helemaal vol komt te zitten met zand tijdens een zandstorm in de woestijn? Dat komt omdat kamelen bij een zandstorm de neusgaten afsluiten. Zo zorgt de kameel ervoor dat hij geen zand in zijn neus krijgt.

Ook heeft de kameel een extra oogvlies waarmee hij zijn ogen beschermt tegen waaiend zand. Onder de voeten van een kameel zit een dikke eeltlaag die ervoor zorgt dat de kameel geen hete voeten krijgt door het warme zand.

In de bulten van de kameel wordt vet opgeslagen. Dit vet dient als energiereserve bij voedselgebrek. Je kunt aan een kameel zien of hij het vet uit zijn bulten aanspreekt als de bulten naar een kant hangen. Wanneer de kameel niet hoeft te teren op zijn vetreserves in de bulten, dan staan de bulten rechtop.

Abraham, Sarah en de kameel

Wist je dat een kameel ook een Abraham of een Sarah kan worden? Een kameel kan namelijk 50 jaar oud kan worden! Gemiddeld wordt een kameel tussen de 25-40 jaar oud. Een kameel kan meer dan twee meter hoog worden en 500 tot 700 kilogram wegen.

Een kameel of een dromedaris

Vind je het moeilijk om de kameel en dromedaris uit elkaar te houden? Met dit handige ezelsbruggetje zal dat nooit meer gebeuren. De dromedaris heeft namelijk maar één ‘e’ in zijn naam en heeft ook maar één bult. Een kameel heeft twee ‘e’s’ in zijn naam en twee bulten!

Wilde kamelen

Er zijn bijna geen wilde kamelen meer. In het wild komen kamelen alleen nog voor in de Gobi woestijn in Mongolië en China.

Wanneer mannetjes willen bepalen wie het meest dominant is, proberen ze elkaar weg te duwen. Dit doen de kamelen door met de borst tegen elkaar aan te staan. Welk mannetje het eerst naar achter stapt heeft verloren. Wanneer kamelen met elkaar vechten proberen ze in elkaar achterbenen te bijten.

Wil je een keer een echte kameel zien? Of leuker nog, een kameel op je eigen feestje? Huur dan een kameel bij Boltini en verras iedereen!

< 5 weetjes over pinguins Een mooie circustent voor pretpark Julianatoren >

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen

De circustenten van Boltini

Tenten in verschillende maten tussen de 16 meter en/ of 200 meter. Genoeg ruimte voor een bruiloft of een zakelijk feest. Kijk verder welke tent het beste bij U past.

Lees meer

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...