Eenvoudige kaarttruc met een verhaal: Boltini

22 Juli, 2015 12:05

De kaarttruc over vier koningsvrienden is een oude truc maar blijft een klassieker.  Deze truc gaat over drie koningsvrienden die op zoek zijn naar de 4de koning. De 4de koning is verdwenen en verdwaald geraakt in het kasteel. Hoe gaan zijn drie vrienden hem vinden? Hieronder staat de truc.

Het verhaal: drie koningsvrienden op zoek naar de verdwenen koning

Het verhaal begint met drie koningen uit het kaartspel in je hand. De 4e koning is verdwenen in het grote kasteel.  Je verteld aan je toeschouwers hoe de overige drie koningen gaan bedenken om de 4e koning te vinden. De drie koningen worden bovenop het complete kaartspel gelegd. De 1e koning gaat als eerste op onderzoek uit. Hij gelooft dat de 4e koning buiten het kasteel in de grote tuinen ronddwaalt. Deze koning wordt vervolgens onderaan het kaartspel geplaatst. De 2e koning denkt echter dat de verdwenen koning zich in het grote kasteel bevindt. Deze koning wordt in het midden van het kaartspel geplaatst. De 3e koning gelooft echter dat de verdwenen koning vanzelf wel weer komt opduiken. Hij gaat bij de ingang staan om hem op te wachten. Deze koning blijft bovenop het kaartspel liggen. Je schud de kaarten en vervolgens draai je het complete kaartspel om.  Alle koningen liggen naast elkaar. Ze hebben de 4e koning gevonden!

Hoe voer je deze truc uit?

Om deze truc goed uit te voeren is het belangrijk dat je het verhaal goed en pakkend verteld aan de toeschouwers. Op deze manier wordt de toeschouwer niet alleen afgeleid van eventuele handbewegingen maar wordt de belevenis van de truc ook een stuk beter.  Volg de onderstaande stappen om de truc uit te voeren:

Voorbereiding

 1. 1. Haal de vier koningen uit het kaartspel
 2. 2. Leg één koning bovenaan het kaartspel
 3. 3. Nu heb je drie koningen in je hand. Stop achter de 2e koning een willekeurige kaart.

Uitvoering

 • 1. Laat  de drie koningen in een waaier zien aan je toeschouwers. Zorg dat de willekeurige kaart verborgen blijft voor het publiek.
 • 2. Leg het verhaal over de vier koningen uit.
 • 3. Toon nog een keer de drie koningen (met de willekeurige onzichtbare kaart achter de 2e koning).
 • 4. Plaatst ze bovenop het kaartspel
 • 5. Plaatst (volgens het verhaal) de 1e koning onderaan
 • 6. Steek de willekeurige kaart “de 2e koning” in het midden van het kaartenspel.
 • 7. Laat de 3e koning (de overige kaarten) bovenop liggen.
 • 8. Neem vervolgens de bovenste helft van het spel er af en leg daarop de onder onderste helft van het spel. Op deze manier zitten alle koningen in het kaartenspel bij elkaar.
 • 9. Draai het spel om en toon ze uitgewaaierd aan je toeschouwers. Alle koningen liggen bijelkaa en hebben elkaar gevonden!

Je kan natuurlijk ook een andere invulling aan het verhaal geven, zolang de basis van de truc maar hetzelfde blijft. Na een paar keer oefenen heb je deze truc in ieder geval makkelijk onder de knie. Wil je graag meer trucs leren? Vraag dan naar onze workshops!

 

< 5 x originele entertainment ideeën voor een feest Top 3 goocheltrucs die makkelijk te leren zijn >

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...