Dé uitvinding van Boltini: de Hydraulische circustent

25 Februari, 2015 15:34

Toni Boltini was een spraakmakende man en toonaangevend in ons land. Naast dat hij zorgde voor prikkelende circus programma’s is hij ook beroemd geworden vanwege zijn uitvinding, dé hydraulische circustent.

 

Hydraulische circustent

Het circus van Toni Boltini werd al snel een succes. Vandaar dat Toni Boltini op een efficiënte wijze veel voorstellingen wou geven. Dat kon met zijn uitvinding, namelijk de hydraulische circustent. Deze tent bood aan 7000 personen plaatst en was gigantisch. De circustent had een afmeting van 100 bij 55 meter.

 

Op en afbouwen ging super snel

De reizende circussen hadden in die tijd één of twee dagen nodig tussen de op en afbouw. Het unieke aan de hydraulische circustent was dat het binnen anderhalf uur opgebouwd kon worden. Hierdoor kon het circus wekenlang achter elkaar één dag spelen in een gemeente. In de middag en in de avond werd een voorstelling gegeven. ’s Avonds konden ze direct afbouwen en gingen ze rijden naar de volgende plek, waar ze in de ochtend alweer de tent opbouwden en dan een middag en avondvoorstelling konden geven.

 

Standaard in de circuswereld

De hydraulische tent werd een standaard in de circuswereld en vele circussen schaften een hydraulische tent aan waarmee ze het systeem overnamen van één dag spelen. De reizende circus wagens van Boltini maakten een diepe indruk op de andere Europese circussen.  Met zijn enorme wagenpark was hij binnen anderhalf uur na de voorstelling weer vertrokken met zijn hele hebben en houden naar de volgende plek.

 

Circustenten huren?

Wilt u een circustent huren voor een receptie, of juist een groot evenement? Wij verhuren circustenten die voldoen aan de hoogste Europese normen. U komt hierdoor niet voor verrassingen te staan als het weer bijvoorbeeld niet mee zit. Neem contact met ons op voor meer informatie.

< Bedrijfsuitje in een circustent? Mobiele acts voor uw feest, festival of evenement >

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...