Boek: ‘Circus Toni Boltini’

13 November, 2014 09:17

25 oktober is het boek ‘Circus Toni Boltini’ uitgereikt aan de zoon van Toni Boltini, Angelo Boltini in het variététheater Casablanca in Amsterdam. Het orkest van Tata Mirando zorgde voor de muzikaliteit. Het boek bevat veel afbeeldingen en verhalen. De schrijvers en samenstellers Henk van den Berg en Dick Vrieling zijn allebei werkzaam geweest in het beroemde circus. Het complete verhaal van het beroemde circus wordt in dit boek verteld.

 

Publiciteit boek

Het boek is al veel in de publiciteit geweest. Er is een mooi artikel geplaatst in het NRC Handelsblad geschreven door Henk van Gelder. Zie hieronder een afbeelding.

 Artikel NRC Boek Boltini

Op circus.blog.nl is er een stuk geschreven over de uitreiking van het boek. Hier werd de nadruk gelegd op de mooie speech van Angelo Boltini. Een paar citaten van Angelo zijn: “Het voelt vreemd, om een boek uitgereikt te krijgen over een persoon die ik éigenlijk nooit heb leren kennen. Ik was 13 toen mijn vader overleed en U zult misschien denken dat daar in die 13 jaar genoeg tijd voor moet zijn geweest. Echter, de persoon die ik wél ken als mijn vader, was niet meer de oorlogsheld, de circusentrepreneur, de womanizer en snappy dresser die jullie in hem zien. Na zijn herseninfarct, 4 jaar voor overlijden, was er slechts een leeg omhulsel over van deze grote man en mijn grootste herinnering uit die tijd is het toonbeeld van liefde dat mijn moeder in haar onvermoeibare zorg aan hem heeft laten zien, terwijl ik langzaam de puberteit in dreef.”

 

Op Circus Cultuur Nederland is er een nieuwsbericht geplaatst. Hier is ook uitgebreide informatie te vinden waar het boek te koop is en waar je het kan bestellen.

 

Boek te koop

Het boek is te koop via circuswebshop.com of te bestellen via Henk van den Berg.

Bestellen kan via hj.berg@tiscali.nl
Bankrekening: 6077749
Ten name van: Stichting Historische Circusuitgaven
Brabantstraat 25 · 5341 NZ Oss · Holland
IBAN-Nummer NL97INGB0006077749
BIC-code: INGBNL2A
Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar: ISBN/EAN: 978-90-811317-9-7

De kosten bedragen 40 euro en de verzending in Nederland kost 5 euro.

< Circus bij jou op school? 5 unieke workshops >

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...