5 weetjes over pinguins

18 Juni, 2014 11:05

Pinguins zijn bijzondere dieren. Veel mensen hebben ze wel eens gezien in bijvoorbeeld de dierentuin. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over een pinguin? Weet jij bijvoorbeeld hoe pinguins zwemmen of hoe diep ze kunnen duiken? In dit blog de 5 leukste weetjes over de pinguin op een rijtje.

1. Kunnen pinguins vliegen?


Brilpinguin

Ondanks dat de pinguin vaak wordt gezien als vogel kunnen pinguins niet vliegen. Ze hebben wel vleugels. Deze gebruiken ze bij het zwemmen.

2. Wat eet een pinguin?

Een pinguin eet voornamelijk sardientjes, grote zwermvissen en kleine inktvissen.

3. Hoe diep duikt een pinguin?

Hoe diep een pinguin kan duiken hangt af van het soort pinguin. Er zijn verschillende soorten pinguins. Zo heb je bijvoorbeeld de keizerspinguin, dwergpinguin en brilpinguin. Een keizerspinguin kan wel tot 500 meter diep duiken terwijl een dwergpinguin slechts 10 tot 30 meter kan duiken. Er wordt dan ook gedacht dat de lichaamsgrootte van de pinguin een belangrijke rol speelt bij het duiken.

4. Hoe snel zwemt een pinguin?


Keizerspinguin

Pinguins zwemmen om voedsel te vinden. Hoe snel de pinguins zwemmen is weer afhankelijk van het soort pinguin. Een brilpinguin kan bijvoorbeeld een snelheid van 20 kilometer per uur halen terwijl een keizerspinguin wel 25 kilometer per uur kan zwemmen.

5. Kunnen pinguins onder water zien?

Voor pinguins is er weinig verschil tussen kijken op het land of onder water te kijken. Tijdens het zwemmen hebben ze hun ogen dus wijd open. Pinguins kunnen hun hoofd tot wel 80 graden draaien, waardoor ze een enorm grote zichtshoek hebben. Dit maakt pinguins uitstekende jagers!

Ben jij enthousiast geworden over deze leuke dieren? Bij Pammy Botlini heb je de mogelijkheid om een pinguin te huren. Bel 0367852885 voor meer informatie.

< 5 weetjes over Circus Toni Boltini Wat je nog niet wist over de kameel! >

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...