5 weetjes over Circus Toni Boltini

16 Juli, 2014 12:43

Iedereen is wel bekend met het circus zoals wij dat nu kennen. De grote tenten, clowns, acrobaten en niet te vergeten vele dieren zijn dingen waar mensen direct aan denken bij een circus. Bij Pammy Boltini kan je terecht voor het huren van een compleet circus, circustenten, circusdieren en circusartiesten. Maar hoe is het circus Pammy Boltini eigenlijk ontstaan? In deze blog vind je 5 leuke weetjes over Circus Boltini.

 

 

1. Hoe is Circus Boltini ontstaan?

 

Toni Boltini is ooit begonnen als artiest in het reizend variététheater van zijn vader. Het was een klein theater maar wel altijd druk bezocht. Tijdens de oorlog werden de optredens verboden, maar circussen mochten in die tijd nog wel reizen. Toni Boltini en zijn vader besloten toen een circus op te zetten.

 

 

2. Hoe is Circus Boltini uitgegroeid tot één van de grootste circussen van Europa?

 

Het circus van Toni Boltini en zijn vader begon klein. Na de oorlog kwamen de grote buitenlandse circussen naar Nederland, waardoor Circus Boltini wel uitgebreid moest worden. Toni Boltini besloot toen alle energie te steken in de uitbreiding van het circus en met succes: Circus Boltini groeide uit tot één van de grootste en bekendste circussen van Europa.

 

 

De hydraulische circus tent van Toni Boltini3. Wat was de grootste uitvinding van Toni Boltini?

 

Een hele grote uitvinding van Toni Boltini is de hydraulische circustent. In deze tent is plaatst voor 7.000 personen. De tent was dan ook gigantisch (wel 100 bij 55 meter), maar werd al binnen een half uur opgebouwd.

 

 

 

4. Wat maakte Circus Toni Boltini zo succesvol?

 

Het circus van Toni Boltini was uniek omdat het circus binnen één dag opgebouwd en weer afgebouwd kon worden! Hij maakte gebruik van rijdende stallen welke niet op en afgebouwd hoefden te worden en ook zijn wagenpark was binnen een half u na de optredens weer vertrokken. Alle andere circussen hadden na een voorstelling altijd één of twee dagen nodig voor de af- en opbouw.

 

5. Waar is Circus Boltini gebleven?

 

In 1980 is Toni Boltini gestopt met het circus. Hij heeft het cricus verkocht en kocht een groot recreatiepark in Naarden. Bij Pammy Boltini kan je tegenwoordig een compleet circus huren of alleen een tent, artiesten of circusdieren.

< Wist je dat olifanten 5 weetjes over pinguins >

De circustenten van Boltini

Tenten in verschillende maten tussen de 16 meter en/ of 200 meter. Genoeg ruimte voor een bruiloft of een zakelijk feest. Kijk verder welke tent het beste bij U past.

Lees meer

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...