Jongleren? Hier leer je het!

9 Juni, 2015 17:25

In onze blog leer je trucs om te jonglerenIs het altijd al een droom geweest om te jongleren? In deze blog zullen we wat basis tips uitleggen hoe je het jongleren onder de knie krijgt. Je hebt niet zozeer talent nodig, maar doorzettingsvermogen en motivatie om te blijven oefenen.

 

 Sta stevig

Allereerst is het belangrijk dat je houding goed is. Sta je niet stevig dan zorgt dat voor instabiliteit en wordt het jongleren geen succes. Je moet goed rechtop staan met de voeten iets uit elkaar. De onderarmen vanaf de ellenboog steek je recht vooruit en je bovenarmen houd je omlaag langs het lichaam.

 

Probeer het eerst met 1 bal

Ga niet gelijk met drie ballen gooien, maar leer het in kleine stapjes. Begin daarom eerst met 1 bal. Houd de bal in je rechterhand en houd je hand schuin waardoor je gemakkelijk de bal zo’n 30 centimeter boven je hoofd naar de andere hand kan gooien. Het is belangrijk dat je de bal altijd schuin omhoog gooit. Doe dit over en weer.

 

Gooi twee ballen recht omhoog

Pak nu een tweede bal erbij. Oefen eerst om de beide ballen recht omhoog te houden. Zo leer je af dat je ballen niet hoeft door te geven. Je gooit eerst de bal met je rechterhand omhoog en vervolgens de bal in je linkerhand omhoog. Blijf dit oefenen zodat je er niet meer over na hoeft te denken. Lukt dit? Gooi dan de volgende bal omhoog wanneer de eerste bal op zijn hoogste punt zit.

 

Gooi de twee ballen kruislings

Nu is het de kunst om de ballen kruislings te gooien. Gooi de eerste bal vanuit je rechterhand door naar de linkerhand. Zit deze bal op het hoogste punt? Dan gooi je de andere bal met je linkerhand schuin omhoog. Kijk omhoog en gooi de ballen in bogen.

 

Nu begint het echte werk

Nu je bovenstaande technieken onder de knie hebt, kan je de derde bal erbij pakken. Nu doe je hetzelfde als hierboven is beschreven. Je gooit eerst de bal vanuit de rechterhand schuin omhoog. Wanneer deze op het hoogste punt is gooi je de tweede bal schuin omhoog vanuit je linkerhand. Als de tweede bal op het hoogste punt is gooi je de derde bal vanuit je rechterhand omhoog. Blijf dit oefenen totdat het je makkelijk afgaat. Wissel dan van hand. Het afwisselen van de handen zorgt ervoor dat je daadwerkelijk aan het jongleren bent.

 

Workshop jongleren

Vind je het toch lastig om het jongleren onder de knie te krijgen? Dan kan je bij ons een workshop volgen waarin we je alle kneepjes van het vak leren. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op!

< Top 3 goocheltrucs die makkelijk te leren zijn Boek Kitty met haar Vuur & Fakirshow >

Ontdek de dieren van het circus

De meest populaire circusdieren zijn pinguïns en kamelen, maar er zijn meer dieren kijk verder welke dieren nog meer.

Lees meer

Over Circus Boltini

Circus Boltini is met zijn decennialange ervaring een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 is het circus gestopt, maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor het verhuur van een compleet circus, tenten, dieren en circusacts.

Contact

Office: Televisieweg 113  
1322BD Almere 

Mail: info@boltini.nl
Tel: 0367852885

...